Met energie en zin het nieuwe schooljaar in

Groepswandelingen in de natuur

Rust en inspiratie vanuit de natuur

Buiten de muren van je gedachten stappen

Luchtigheid, plezier en fun samen met andere onderwijsprofessionals!

weerstand

Ook voor jou een terugkerend fenomeen: eind van de vakantie de druk van het nieuwe schooljaar al op je schouders voelen?

 • Overdrachten doornemen en bedenken hoe je het gaat aanvliegen met alle individuen in je klas.
 • Het klaslokaal in orde brengen
 • Digitale systemen klaarzetten
 • Duiken in het programma en de lessen van de aankomende periode 
 • Methodes en leerlijnen doornemen
 • Overleggen met (duo-)collega’s en eerste vergaderingen
 • Enz, enz.

Of mag het ook luchtig zijn? Ruimte voor het in het moment laten ontstaan van lessen?

In plaats van dat jij het allemaal van te voren bedenkt, methode’s volgt en alles in tijd programma’s en systemen giet?

Jij bent het waard om te Glimmen door de dag heen en hierin een inspirerend voorbeeld te zijn voor jouw collega’s en kinderen in de klas.

Hoe? Door anders te kijken naar jezelf: ik inspireer jou dat je je energie richt op jouw Gouden Glim. En dat betekent:

 • voelen
 • training in aandacht
 • zelfwaardering,
 • innerlijke kracht
 • stabiliteit en veerkracht.
 • minder doen: less = more!
 • rust pakken en lummelen (zonder schuldgevoel!)

Werken in het onderwijs: met zin, ontspanning en energie!

Gediplomeerd en gecertificeerd

coachprofessional Linda Mechielsen

Meer over mij

Mag het werk als leerkracht ook luchtig zijn?

Spelend je werk in?

 

Lesgeven, kinderen iets laten ontdekken en ze ruimte geven voor hun ontwikkeling… Als er iets zingevend en betekenisvol is het wel werken in het onderwijs!

Helaas is het onderwijs gericht op het gemiddelde kind. Alleen het gemiddelde kind bestaat niet. Daarom is het zo hard werken om tegemoet te komen aan alle individuele behoeftes van de kinderen. Dan vraagt deze periode waarin we leven ook nog eens dat alles anders moet in het onderwijs. Zijn de bergen met administratie niet te overzien. En ouders die vinden dat hun kind beter verdient. Geen wonder dat zoveel leerkrachten bezwijken onder die druk.

Waarom voelt het zo heftig om vanuit de vakantiemodus weer aan het werk te gaan?  Juist in de vakantie hoor je een zacht fluister-stemmetje, diep van binnen: het werk klopt niet met wie jij diep van binnen bent. Je beseft dat het leven te kostbaar en te mooi is om aan voorbij te racen. Je wilt het anders. In hoe het nu gaat in je werk klopt er iets niet!

* Hoe blijf ik in rust en ontspanning, zowel op school als thuis in het gezin?

* Hoe wil ik écht werken als leerkracht; hoe geeft het mij voldoening en energie?

* Hoe zorg ik voor tijd en ruimte voor mezelf en voor mijn gezin?

 

“Ik weet dat ik dit niet meer wil, maar ik weet nog niet wat ik wel wil. Als ik eerlijk ben, wil ik vooral rust. Even niets. En tegelijkertijd zou ik graag weten waar ik aan toe ben.”

Mijn naam is Linda Mechielsen, eigenaar van Cirkel Centrum voor Coaching en dit is een van de meest voorkomende statements die ik hoor en zelf ook ervaren heb..

Toen ik nog werkte als leerkracht met thuis drie jonge kinderen voelde me zó opgejaagd, opgeslokt en onder druk gezet! Nu ben ik heel wat ervaringen, innerlijke wijsheid en levenslessen verder en kan ik zien dat dit ook anders kan. Ook in het onderwijs. Juíst in het onderwijs.

“Je wist me feilloos aan te voelen op welk vlak dan ook; zeker op emotioneel, dan wel gevoelsvlak. En dat vind ik echt jou brandmerk, jouw talent. ABSOLUUT, geen twijfel over. Dat mogen meer vrouwen onder ons beseffen; dat er een vrouw in jouw omgeving is, die jouw daadwerkelijk 1 op 1 geweldig goed op weg kan helpen naar jouw zelf.”

– Natasha Sodirijo – cliënt individuele coachroute

Zin om samen met een groep nieuwsgierige leerkrachten op pad te gaan?

In augustus en september 2023 organiseert Cirkel Centrum voor Coaching vier groepswandelingen in de prachtige en inspirerende natuur van de Veluwezoom met hoofdthema:

 

Met energie en zin het nieuwe schooljaar in!

Onderwerp wandeling 1

Luchtigheid in je werk brengen

Onderwerp wandeling 2

Tijdens momenten van druk de stevigheid in jezelf voelen.

Onderwerp wandeling 3

Door de dag heen stappen in de rust en verbinding

Onderwerp wandeling 4

Jouw Gouden Glim ontdekken!

Heb jij zin om met een leuke groep leerkrachten op pad te gaan?

 • Buiten de muren van je gedachten
 • Praktische tools om de balans in je prive en werkende leven blijvend goed te houden.
 • In de rust en inspiratie van de natuur
 • Dit is meer dan een cadeautje voor jezelf, omdat het naast een oefening in vertrouwen ook een moment van rust is voor jezelf. 
 • Groei in jouw bewustzijn en zelfwaardering.
 • Ontmoeten van inspirerende collega’s: samen ervaringen en nieuwe ideëen uitwisselen geeft heel veel energie!
Bedankt voor sessies, hierdoor werd ik me er scherp van bewust dat ik al jaren in de overlevingsstand zat. En begon ik helder te krijgen dat ik dit niet meer wilde en waar ik naartoe wil. Door dit besef ben ik stappen in die richting gaan zetten, en ervaar ik de kracht en rust van in het nu leven. Er is iets gaan stromen, wat ik nodig heb lijkt op mijn pad te komen. Ik kijk uit naar wat nog gaat komen!
Karin Veldkamp

Cliënt individuele natuurcoachsessies

Ik heb het zeker als heel erg fijn ervaren om zo samen met jou een wandeling te maken.  Ik heb er zeker wel wat aan gehad. Vooral ook dat je me liet inzien dat ik meer ‘vertrouwen’ in mijn lieve dochter moet hebben, zeker naar de toekomst… en dat je niet weet hoe het loopt dus er nu ook zeker nog niet angstig over worden. Ook wat betreft werk was het fijn om van gedachten te wisselen, en de vraag die je bij mij neerlegde; ‘of ik ergens zou kunnen werken wat ik niet leuk vond… en wat dat dan met mij lichamelijk en geestelijk zou doen..’ hield mij erg bezig. Ook de spiegel die de heide voorhield… het leek allemaal zo ‘doods’ maar toch is het gaan bloeien, vond ik heel mooi.. en kon ik ook echt terug koppelen; nu voel ik me ‘doods’ maar ook ik ga wel weer bloeien.. Ga vooral zo door in de natuur, want dit past heel goed bij je en ik kan zien dat het je blij maakt! En dat werkt positief aanstekelijk!

Evelien K

Deelnemer individuele wandelsessie

Een paar weken geleden een mooie natuurwandeling gemaakt. Ik startte de wandeling met dat ik dingen anders wil doen voor m’n dochter en hierin nog van alles wil leren. In Linda vond ik een warme persoonlijkheid die goed luistert en het moment laat zijn zonder zelf continu haar mening en oplossing te geven. Haar frisse blik deed me realiseren dat ik te weinig stil sta en waardeer waar ik allemaal al heel hard mee bezig ben en welke gigantische stappen ik al heb gemaakt. Het leven is een proces en stil staan daarbij is het meest waardevol.
Dankjewel Linda dat ik samen met jou mocht stilstaan bij mijn proces en je mij deed inzien dat er continu verandering is en dat niet nog extra opgezocht hoeft te worden.
Aranka Schippers

Deelnemer individuele wandelsessie

Van maart t/m juni heb ik de 4 maanden coachroute gelopen met Linda. Ik heb in deze periode zoveel geleerd. Ik heb mezelf teruggevonden en daarmee bedoel ik dat ik door Linda ben gaan nadenken over welke waarden belangrijk zijn voor mij. En wat de dingen zijn waarvan ik energie krijg, wat ik graag zou willen, wat mijn wensen zijn. Veel van mijn wensen heb ik in deze maanden gerealiseerd: minder werken, meer tijd voor een boek lezen, muziek maken, muziek luisteren. Ik wilde graag vrijwilligerswerk doen op school en na de zomervakantie is dit ook gebeurd en ik geniet er enorm van.

 Linda kan heel goed luisteren en stelt vragen en vraagt door. Hierdoor heb ik nieuwe inzichten gekregen en daarmee kan ik nu verder. Het coachingstraject is afwisselend qua omgeving: elke keer weer prachtige wandelingen, maar ook qua aanpak: wandelen, ontspanningsoefeningen, inchecken bij jezelf, kopje thee met wat lekkers, kaartjes met vragen en inzichten, een heerlijke lunch. Het was een periode waarin veel gebeurd is en waar ik dankbaar op terugkijk. Linda, bedankt voor alles en ik blijf je volgen op je telegramkanaal.

Riemke

Cliënt 4 maanden coachroute

Nu zit ik in een behoorlijke fase van bewustwording  en heb samen met jou al mijn doelen bereikt. Zelfs mijn ideale werkweek is werkelijkheid geworden. Zooo blij :))
Je leerde mij kennen in een van mijn chaotische periodes in mijn leven waar ik absoluut hulp nodig had. Deze heb je me voor de volle 100% gegeven. 1 van de mooiste eigenschappen die je hebt, is dat je me feilloos wist aan te voelen op welk vlak dan ook; zeker op emotioneel, dan wel gevoelsvlak. En dat vind ik echt jou brandmerk, jouw talent. ABSOLUUT, geen twijfel over. Dat mogen meer vrouwen onder ons beseffen; dat er een vrouw in jouw omgeving is, die jouw daadwerkelijk 1 op 1 geweldig goed op weg kan helpen naar jouw zelf. Want ook jij bent uniek!
Daarnaast heb je mij op een heel eigen en goede wijze een spiegel voor weten te houden, waardoor ik daarna grote stappen heb durven maken. Ja, durven! Ook mijn angst overwinnen is behaald in de tijd dat ik door jou geholpen ben. Zeer dankbaar.
Ook erg leuk om te vertellen dat je mij bepaalde inzichten hebt gegeven die op een, voor mij, heel makkelijke manier geïmplementeerd konden en kunnen worden in mijn dagelijks bestaan, waardoor mijn leven een stuk simpeler is geworden.
En bovenal, mijn man zegt nu dat ik meer zelfreflectie heb, meer zen en huiselijker ben. Zelfs op relationeel vlak is het doorgetrokken en daar ben ik ook heel dankbaar voor.
Linda, je bent een TOPPER.
Ik beveel iedere vrouw een keer te gaan wandelen met Linda, want je maakt echt daadwerkelijk stappen, niet alleen fysiek.
Liefs van Natasha
Natasha Sodirijo

Cliënt individuele coachroute

Praktische informatie

Vier wandelingen in de natuur op de Veluwezoom, nabij Laag Soeren

 • Groep van maximaal 8 personen
 • Bij minimaal 3 aanmeldingen gaat dit door.
 • In het moment ontstaan jouw behoeften en de meest waardevolle inzichten. Dat is waar ik me op afstem. Geen voorbedacht programma! Hieruit doe je veel voorbeelden en ideëen op hoe je dit ook in de klas kunt creëeren.
 • Bewegingsoefeningen om de verbinding met je lichaam te herstellen.
 • Ademhalingsoefeningen
 • Schrijfmomenten
 • Stilte
 • En vooral: lekker wandelen, zijn in het moment, genieten van onszelf en elkaar, verbinding en ontdekken van jouw speelsheid!

  Gun je jezelf energie, zin en een glim op het gezicht? Meld je aan voor deze 4 inspirerende wandelingen!

  Data:

  • Zaterdag 19 augustus 9.00 – 12.00 uur
  • Zaterdag  26 augustus 9.00 – 12.00 uur
  • Zaterdag 2 september 9.00 – 12.00 uur
  • Zaterdag  9 september 9.00 – 12.00 uur

  Totaal tarief: € 279,00 

  Dit is ALL IN.

  inclusief 21% btw, alle materialen, drinken en versnapering

  Meld je hieronder aan:

  Met energie en zin het nieuwe schooljaar in!

  279,00 incl. btw

  8 op voorraad

  Waarom kan ik jou hierbij helpen?

  Waarom juist ik degene ben die jou hierbij kan begeleiden?

  Van 2003 tot en met 2016 was ik leerkracht op een reguliere basisschool. Ik heb dus van binnenuit ervaren hoe het schoolsysteem werkt.

  Als moeder van 3 opgroeiende (hooggevoelige) kinderen ervaar ik dagelijks wat ze thuis en op school nodig hebben. Wat wel en wat niet werkt. En dat er altijd keuzes zijn. Waar ik verantwoordelijkheid in mag nemen en wat ik mag loslaten.

  Ik was tot ongeveer 2016 een persoon die graag volgde, perfectionstische aanleg had, het goed wilde doen voor anderen, gevoelig was voor de mening van anderen. Met hulp van anderen zet ik samen met mijn gezin stappen die ons goed doen. We kiezen bewust ons eigen pad. Los van wat anderen denken en vinden. Dat betekende bijvoorbeeld voor mezelf uit het onderwijssysteem stappen. En voor de kinderen hebben we gekozen voor een school zonder toetsen en methodes en waar buitenspelen als ontwikkeling wordt gezien. 

  Hoewel ik vele taken en rollen heb als hoog-gevoelige vrouw, coach, ondernemer, moeder, dochter, vriendin kan ik steeds moeitelozer balans hierin vinden.

  Hoe rauw (rouw) het leven kan zijn heb ik diverse keren ervaren. De grootste impact had het overlijden van mijn moeder in 2020. Tegelijkertijd heeft dat ook veel bewustwording en groei gebracht.

  Niet alleen door ervaring maar ook door tot op de dag van vandaag scholing, opleiding en coaching te volgen, ben ik in staat om mijn potentie in de wereld te zetten en tegelijkertijd een commitment op zelfcompassie te hebben. Bewustzijnsgroei is mijn dagelijkse practice!

  Ik neem mijn persoonlijke en vakmatige groei serieus en daardoor ook die van jou: ik word permanent gecoacht. 

   En zie verder hieronder de ervaring van anderen over mijn begeleiding.

   

  Gecertificeerd/opgeleid

  Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd/gecertificeerd/opgeleid bij:

   

  – Gecertificeerd coachprofessional

  – Geboorte in kaart specialist

  – Gecertificeerd Sundoor Vuurlooptrainer

  – Gecertificeerd Krachtdierenspel-coach

   

  Opleiding / training / coaching gevolgd bij:

  Tori, expertisecentrum voor levenskunst en leiderschap

  De Bewustzijnschool: The Businessschool

  Opleiding tot natuurcoach bij Jij Natuurlijk

  Training Krachtdierenspel

  Training + coaching bouw jouw droombedrijf bij Marloes Halmans

  Training + coaching Betekenisvol Ondernemen bij Wiebe Bakker

  Inner Stance training + coaching; performance coaching gericht op prestaties en resultaat

  Training  en coaching bij Glim voor kinderen van nu