Over

Over mij

In de zomer van 2016 wandelde ik als pelgrim 8 dagen lang 25 kilometer per dag in Frankrijk. Samen met een coach. Ik liep letterlijk de blaren op mijn voeten. Ik hoefde me alleen maar bezig te houden met zorgen voor voldoende eten, drinken en een slaapplek. Back to basic! In een onbekende omgeving stappen zetten, wat een avontuur!

Ik begon hieraan omdat ik compleet mezelf kwijt was: ik pleegde roofbouw op mezelf. Knetterhard werken, alleen maar aan het geven aan anderen en wat ik zelf wilde en voelde had ik geen idee van.

Daar buiten in de natuur verdween de ruis in mijn hoofd en het opgejaagde gevoel in mijn lijf. In de natuur kreeg ik weer contact met mijn lichaam en mijn gevoel en werd duidelijk wat ik hier op de wereld te doen had. Dit maakte dat ik stappen gezet heb en acties gedaan heb waarvan ik niet wist dat het in me zat.  Ik kwam erachter dat ikzelf toch echt de enige regisseur van mijn leven ben en ikzelf op ieder moment een keuze kan en mag maken.  Een keuze die goed voor mij is, zonder schuldgevoel!

Levenslessen

Ondertussen heb ik mijn moeder ook steeds zieker zien worden wat tot de dag van vandaag de nodige impact op mij heeft. Na twee keer in een burn-out te zijn beland is ze daar nooit meer helemaal van hersteld. In mei 2017 volgde een keiharde diagnose: ze had de ziekte van Alzheimer. In december 2020 overleed ze.

Dit zijn levenslessen geweest waarbij ik ervaren heb dat overspannenheid, chronische stress en burn-out de hersenen maar ook andere delen in je lichaam kan ontregelen met alle gevolgen van dien. Dit maakt dat ik van binnenuit voel dat ik deze missie de wereld in wil brengen:

Ik, Linda Mechielsen, leef in natuurlijke verbinding en inspireer daarmee mezelf en anderen!

Terugkijkend naar mijn leven van vóór de pelgrimswandeling, besef ik me één ding heel goed: ik hield me voortdurend klein en op de achtergrond. Ik zei bijna overal JA tegen, ook als ik er geen tijd voor had. Ik leefde het leven van anderen in plaats van mezelf. Aardig gevonden worden stond bij mij op nummer 1 en ik wist niet beter dan dat dit de manier was. Mijn authentieke ik raakte ik daardoor volledig kwijt. Ik kreeg klachten als slapeloosheid, hartkloppingen, huilbuien, rugpijn. 

Dit ging pas over toen ik één heel spannend besluit nam: tijd en ruimte voor mezelf gunnen en hulp vinden. Die twee dingen gecombineerd vond ik in de pelgrimstocht in Frankrijk. Deze liep ik samen met een fantastische coach. Daar heeft de grote ommekeer in mezelf plaatsgevonden. Ik besloot mijn vaste baan in loondienst (ik was leerkracht in het basisonderwijs) op te zeggen.

Daarna heb ik mezelf stap voor stap steeds beter leren kennen door middel van diepgaande opleidingen, trainingen en coaching. Er kwam een diep bewustzijn door me heen dat de wereld meer aan mij heeft als ik mijn talenten benut en mijn potentieel aanspreek. Dat geeft energie!

Doordat ik nu doe waar ik een diep gevoel van voldoening, plezier en geluk ervaar, heb ik meer energie dan ooit. En dat heeft weer een positief aanstekelijk effect op de mensen om mij heen.

Als ouder, onderwijsprofessional of professional in de kinderopvang je ware natuur ontdekken is dus noodzakelijk om van betekenis te kunnen zijn voor anderen! 

Mijn visie 

Ik geloof in een wereld waarin alles op diep niveau met elkaar verbonden is. We zijn echter uit verbinding geraakt met onszelf en alleen nog maar gericht op de buitenwereld. Dat betekent dat we de neiging hebben dingen te doen die anderen van ons verwachten, maar die vaak niet goed zijn voor onszelf. Dat zien we terug aan het feit dat veel vrouwen hun leven op een heel hoog tempo leven. Ze voelen zich heel verantwoordelijk voor hun omgeving. Ze doen dan ook heel veel dingen tegelijkertijd. Dit vanuit een groot, liefdevol hart.  Alleen dat grote liefdevolle hart staat niet vaak stil bij wat ze zelf willen.

Om te weten wat je zelf wilt en wat goed is voor jou, waar je energie van krijgt en wat jou blij maakt, is het nodig te vertragen. In de vertraging krijg je weer connectie met wat er diep binnenin jou leeft. Daar help ik je bij. Dat wat daar leeft, gevoeld en vertelt wordt zijn jouw antwoorden. Ik help je dit te vertalen naar praktische stappen en acties. En dan zul je ervaren dat je veel meer kunt betekenen voor anderen!

Wie ben ik nog meer

  • Getrouwd met Floris en moeder van 3 jongens in de basisschoolleeftijd
  • Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Waarom doen mensen wat ze doen.
  • Ik lees, leer, volg trainingen. Kennis; ik heb er nooit genoeg van!
  • Ik ben toegankelijk en betrokken bij jou proces. Dit om het beste in jou naar boven te halen!
  • Als coach zorg ik er permanent voor dat ik ook zelf gecoacht wordt. Dat is essentieel om ook bij jou het maximale aan potentieel aan te spreken!
  • Ik word door anderen als liefdevol, toegankelijk, open en soms ook confronterend genoemd.
  • Ik ben lekker eigenwijs, maak mijn eigen keuzes en sta daarvoor; heb een hekel aan ‘doen hoe het hoort’
  • Ik ben een altijd op zoek naar uitdagingen en nieuwe ervaringen, daarnaast ook een rustzoeker.
  • Ik ‘speel’ graag met vuur. Het heeft iets magisch en iets verbindends. In 2019 zelfs een vuurloopworkshop georganiseerd.

 

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij:

Krachtdierenspel

Geboorte in kaart

Sundoor Vuurlooptrainer

Opleiding / training / coaching gevolgd bij:

Tori, expertisecentrum voor levenskunst en leiderschap

De Bewustzijnschool: The Businessschool

Opleiding tot natuurcoach bij Jij Natuurlijk

Opleiding tot geboortespecialist bij Je geboorte in kaart

Training Krachtdierenspel

Training + coaching bouw jouw droombedrijf bij Marloes Halmans

Training + coaching Betekenisvol Ondernemen bij Wiebe Bakker

Inner Stance training + coaching; performance coaching gericht op prestaties en resultaat

NVNC
geboorte in kaart

Ervaringen

Dank je wel voor de leuke wandeling en het fijne gesprek dat we hadden.

Het is elke keer weer fijn om de natuur in te gaan. Dichtbij mezelf te blijven en hardop te kunnen uitspreken wat ik nu meemaak. Dat maakt dat ik kan voelen hoe het van binnen resoneert. Die ruimte geef jij en dat is mooi. Het ook stil mogen zijn en even alleen de elementen binnen laten komen en die leuke vogeltjes te volgen van boom tot boom :-). Het is waardevol om ook stil te kunnen zijn bij een ander.

M.V.

Deelnemer individuele wandelsessie

Vanmorgen samen met Linda mijn gewonnen inspiratiewandeling gelopen. Wat hadden we een geluk met mooie weer. Heerlijk gewandeld en fijn gepraat. Het fijne vond ik vooral dat ze (voor mijn gevoel) zonder oordeel me soms net even anders laat kijken naar zaken waar ik tegenaan loop.

Judith

Deelnemer individuele wandelsessie

Ik vond het een bijzonder mooie ervaring. Ook het aantal deelnemers was prima, gemêleerd publiek ook, leuk!

Iedereen even hartelijk en open en belangstellend naar elkaar. Positieve sfeer en knusse locatie.

Dat het uiteindelijk stopte met regen en de maan zichtbaar werd, was magisch.

Ik denk nog vaak terug aan de loop als het even tegen zit. Opbeurend werking heeft op mij.

Ook de persoonlijke overwinning blijft me bij.

-