Vuurloopcirkel

 

 

‘Even the largest of fires starts from a tiny spark. That same potential is within you.

So set your dreams on fire!’     

 

 

Een ervaring opdoen die voorbij woorden gaat en je je leven lang niet vergeet? 

Een vuurloopcirkel een integere groepsworkshop rondom
het vuur, waarbij je de mogelijkheid krijgt met blote voeten
over gloeiend hete kooltjes te lopen.
Om jouw potentieel weer aan te wakkeren.
Om te ervaren dat je tot véél meer in staat bent dan je met
je hoofd kunt bedenken.
Letterlijk stappen zetten door je weerstand heen, richting
je doel geeft energie en zelfvertrouwen.
De vuurloop is een oeroude ceremonie. Het bestaat al eeuwenlang en vindt plaats over de hele wereld. In onze westerse, mentale cultuur zijn wij meestal onbekend met de vuurloop. Vuur roept bij ons vooral angstige emoties op.  Terwijl vuur ook symbool staat voor energie, drijfveren, liefde en innerlijk vuur. Vuurlopen maakt het mogelijk dat jij de verbinding weer voelt met jouw passie en je innerlijke wijsheid. Dit is jouw natuurlijke staat van zijn!

Het mooie van een vuurloop is dat je naar je lichaam leert luisteren. Geeft deze aan niet over de kolen te willen lopen dan doe je dat niet. De hele ceremonie maakt dat jouw innerlijke vlam weer gaat branden. Het zorgt voor een enorme dosis zelfvertrouwen, want je zet daadwerkelijk stappen – voorbij je angst – op weg naar jouw verlangen. Het is een helende en krachtige ervaring die je opslaat in je lichaam en nooit meer vergeet!

Inmiddels heb ik heel wat vuurloopervaringen opgedaan door zelf en samen met mijn gezin deel te nemen aan vuurloopworkshops.  En zelf heb ik de vuurvogeltraining gevolgd bij Tori. Hiermee ben ik gecertificeerd vuurlooptrainer vanuit de Sundoortraditie. In 2020 gaf ik zelf mijn eerste vuurloopworkshop.

Een vuurloopceremonie is meer dan over hete kolen lopen. Aan bod komt:

 • de geschiedenis van het vuurlopen
 • jouw persoonlijke intentie
 • fakkels maken
 • houtstapel bouwen en aansteken
 • pauze met lekkere warme dranken en een versnapering
 • een plezierige interactieve workshop
 • veiligheidsinstructies
 • de vuurloop zelf
 • gezamenlijke afsluiting met een drankje en versnapering
van druk naar geluk

 Waarom vuurlopen?

 • Om jouw potentieel weer aan te wakkeren.
 • Om te ervaren dat je tot véél meer in staat bent dan je met je hoofd kunt bedenken.
 • Letterlijk stappen zetten door je weerstand heen, richting je doel geeft energie en zelfvertrouwen.
 • Ervaren en leren dat je je eigen pad kunt bewandelen en daarin eigen keuzes kunt maken. Die vrijheid heb je. De vuurloop spreekt je daardoor aan op jouw eigen verantwoordelijkheid en jouw eigenheid.
 • Een unieke ceremonie die oeroud is en in de westerse wereld nog maar net in opkomst is.
 • De vuurloop is juist heel helpend en helend als je een moeilijke tijd beleeft. Het geeft jou precies wat je nodig hebt.
 • Het bekrachtigen van het afronden of instappen in een nieuwe (levens)fase. Bijvoorbeeld de stap naar het voortgezet onderwijs, het starten van een nieuwe onderneming, het vieren van een bijzondere gebeurtenis, enz.
Een vuurloopcirkel op aanvraag doen voor je onderneming, gezin, buurt of vriendenkring is ook mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.
De vuurvogeltraining heb ik gevolgd bij Tori. Hiermee ben ik gecertificeerd vuurlooptrainer vanuit de Sundoortraditie. Daarnaast heb ik zelf vele malen als deelnemer vuurlopen ervaren en als begeleider bij andere vuurlopen geassisteerd.

 

Ervaringen

Woorden die ik de vuurloop wil geven zijn: geweldig, krachtig, energiek en verbondenheid. De inzichten en parels die ik na deze avond  heb meegenomen is het besef dat ik goed bezig ben. Ik dacht dat ik in mijn werk wel wat vuur kon gebruiken. Maar tijdens het maken van de fakkels en het aansteken van het vuur ontdekte ik dat ik meer behoefte heb aan liefde, aan armen, openheid vanuit en naar mezelf toe. Een diepere laag werd aangeroerd en ik voel die basisbehoefte die er al op meerdere momenten uit is gekomen de laatste jaren. Gewoon gezien worden, omarmd worden.Het ritueel van het opbouwen en aansteken van het vuur, prachtig met de volle maan erbij, dat was zo magisch en emotioneel. En het echte lopen, heel spannend en tegelijk ook zo normaal, je weet dat het kan en lukt.

Ik vond het erg bijzonder en vind jou heel prettig, open. Je geeft vanaf het eerste moment vertrouwen en zorgt ervoor dat de groep samen komt. Door je vragen en opdrachten ging ik in de kleinere groepjes meteen de diepte in, er ontstond veel openheid naar elkaar toe. Bij het lopen zelf miste ik dit plotseling, ieder was toch wel voor zichzelf bezig, logisch ook wel. Toch voelde ik mij daar even alleen en erg onzeker. Een gesprekje, aandacht, maakte het goed.

Gea

deelnemer vuurloop

Ik vond het een bijzonder mooie ervaring. Ook het aantal deelnemers was prima, gemêleerd publiek ook, leuk!

Iedereen even hartelijk en open en belangstellend naar elkaar. Positieve sfeer en knusse locatie.

Dat het uiteindelijk stopte met regen en de maan zichtbaar werd, was magisch.

Het opstapelen van de vuurstapel met als opdracht bij elke houtblok een wens, doel oid voor jezelf inzetten vond ik erg mooi.

Ook het doel (de stip op de horizon) vasthouden om over het vuur te sjouwen.

Ik denk nog vaak terug aan de loop als het even tegen zit. Opbeurend werking heeft op mij.

Ook de persoonlijke overwinning blijft me bij.

Anoniem

Deelnemer vuurloopcirkel

Ik vond de vuurloop magisch en helend. Het was in totaliteit belangrijk. Dat is wat ik  ook zo mooi vond aan de workshop. Je hebt echt een opbouw erin en dat is ook het proces dat je doorloopt. Natuurlijk is het moment dat je over het vuur loopt een hoogtepunt en eigenlijk vooral het gevoel daarna!
Susanne

Deelnemer vuurloop

Ik vond het een bijzonder mooie ervaring. Ook het aantal deelnemers was prima, gemêleerd publiek ook, leuk!

Iedereen even hartelijk en open en belangstellend naar elkaar. Positieve sfeer en knusse locatie.

Dat het uiteindelijk stopte met regen en de maan zichtbaar werd, was magisch.

Het opstapelen van de vuurstapel met als opdracht bij elke houtblok een wens, doel oid voor jezelf inzetten vond ik erg mooi.

Ook het doel (de stip op de horizon) vasthouden om over het vuur te sjouwen.

Ik denk nog vaak terug aan de loop als het even tegen zit. Opbeurend werking heeft op mij.

Ook de persoonlijke overwinning blijft me bij.

Ik blijf graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen die je gaat ondernemen.

Susanne

Deelnemer vuurloop

Ik vond het super spannend om te gaan, maar ben erg blij dat ik het toch heb gedaan. Zo mooi om te zien dat je toch meer kan dan je denkt. Het hoogtepunt was voor mij toch echt wel het moment dat je over het vuur loopt!
Ilona Mulder

deelnemer vuurloop

Veel gestelde vragen

Kan iedereen vuurlopen?
Ja, iedereen die goed ter been is kan vuurlopen. Zowel kinderen als volwassenen. Kinderen t/m 8 jaar mogen over het vuur gedragen worden door volwassenen. Vanaf 9 jaar kunnen ze zelf bepalen of ze over het vuur willen lopen.

Hoe lang duurt een vuurloopcirkel?
Gemiddeld 4 uur.
Wat is de investering?
Deze vuurloopworkshop wordt helemaal afgestemd op de groep, dus daar hoort een tarief dat ook helemaal op maat is. Denk aan een gemiddeld tarief van € 75,00 per volwassene, kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen.
Voor bedrijven hanteer ik andere tarieven, neem daarvoor contact met mij op.

Info aanvragen vuurloopcirkel