Workshop Je lichaam als kompas

Jouw kompas en jouw antwoorden via je lichaam ontdekken

Op een ander niveau informatie ontvangen:      via beweging, voelen en luisteren

Ontdek de oneindige intelligentie van jouw lichaam!

weerstand

Als onderwijsprofessional ben je continu in contact met anderen. Je kunt ook wel zeggen dat je een contact-beroep hebt. De manier waarop jij in contact met je lichaam bent, vertelt je hoe ontspannen je bent en hoe het contact met anderen (kinderen, ouders, collega’s) verloopt.

  Nog voor je een woord hebt gesproken is het eerste contact al gelegd en is te voorspellen hoe dit contact verloopt. Je houding en uitstraling zeggen meer dan woorden over het contact. Hoe meer je thuis bent in je lichaam, hoe makkelijker je op een rustige, krachtige manier contact kunt maken en in contact kunt blijven met anderen.

  Veel onderwijsprofessionals zeggen vast te zitten in het systeem. waardoor ze weinig speel-, leef en werkruimte voelen. Dat levert in het lichaam allerlei spanning op. Op deze dag ‘spelen’ en ‘experimenteren’ we met spanning en ontspanning. Weerstand en verbinding. Zodat je bewust bent van welke signalen je lichaam in verschillende toestanden afgeeft. Die bewustwording zorgt ervoor dat je minder snel op de automatische poloot reageert, maar bewust kiest voor een natuurlijke (kwetsbaar en eerlijk) reactie.

   

  Werken in het onderwijs vanuit jouw lichaamsintelligentie

  Linda Mechielsen

  Gediplomeerd en gecertificeerd coach en

  expert in natuurlijke, lichaamsbewuste verbinding.

  Meer over mij

  Je lichaam als instrument om wezenlijk contact te maken.    De basis van onderwijs geven! Ontdek de grootse, positieve impact hiervan tijdens deze workshopdag!

   

  Door beweging, stilte, opmerkzaamheid en luisteren ontstaat er bewustwording van signalen die jouw lichaam de hele dag afgeeft. Je merkt dat je daardoor in contact bent met je zelf. Waardoor je betere keuzes kunt maken, die bijvoorbeeld voor meer speelruimte, rust en vertrouwen zorgen.  Je gaat spelen met de ruimte die van binnenuit ontstaat.

  • Je durft los te komen van alles van te voren willen bedenken, methode’s en alles in tijd, programma’s en systemen gieten.
  • Je doorvoelt wat er in jouw lichaam gebeurt bij het maken van contact met anderen.
  • Je expirimenteert met een andere kijk en een andere reactie op situaties die weerstand oproepen, zoals die vaak in het onderwijs voorkomen.

  De natuur is een hele eenvoudige plek om in contact te komen en blijven met je lichaam. Het zorgt tegelijkertijd ook voor voelbare ruimte, rust en nieuwsgierigheid. Allemaal elementen die zorgen dat je aandacht vanzelf verschuift van hoofd naar lichaam. Daarom vindt deze dag op een prachtige locatie in de natuur plaats. We werken hierbij zowel binnen als buiten.

   

   

  Een dag helemaal voor jezelf waarin je vanuit rust, ruimte en nieuwsgierigheid de signalen van jouw lichaam ontdekt. Ruimte innemen. Staan voor jezelf. Zodat je jouw relatie met jezelf en anderen versterkt!

   

  Wat ga je ervaren en ontdekken:

   

  • De kracht en mogelijkheden die schuilen in jouw lichaamsintelligentie.
  • In rust en ontspanning blijven, ook tijdens uitdagende situaties, bijvoorbeeld het voeren van lastige gesprekken met ouders en kinderen.
  • Kiezen voor tijd en ruimte voor jezelf en de kinderen en de impact daarvan op je klas.
  • Het loslaten van het alles van te voren willen bedenken, waardoor er  onvergetelijke belevingsmomenten met kinderen in de klas ontstaan.

   

  Je lichaam is de poort naar jouw intuïtie. Het kunnen koersen op jouw intuïtie is leiderschap!

  “De hoogste vorm van kennis is intuïtie”

  ~ Spinoza ~

   

  Praktisch

  Workshops

   

  Zaterdag 20 april – Zaterdag 25 mei – Zaterdag 29 juni

  Locatie: komt zsm.

  Tijd: 10.00 – 16.30 uur

  Tarief: € 235,00, incl. 21 % btw

  Min. aantal deelnemers: 4 , max aantal deelnemers: 10

  Inclusief koffie/thee/versnaperingen/lunch

  Aanmelden

  Workshop Je lichaam als kompas

  235,00 incl. btw

  10 op voorraad

  Ervaringen

  Ik heb het zeker als heel erg fijn ervaren om zo samen met jou een wandeling te maken.  Ik heb er zeker wel wat aan gehad. Vooral ook dat je me liet inzien dat ik meer ‘vertrouwen’ in mijn lieve dochter moet hebben, zeker naar de toekomst… en dat je niet weet hoe het loopt dus er nu ook zeker nog niet angstig over worden. Ook wat betreft werk was het fijn om van gedachten te wisselen, en de vraag die je bij mij neerlegde; ‘of ik ergens zou kunnen werken wat ik niet leuk vond… en wat dat dan met mij lichamelijk en geestelijk zou doen..’ hield mij erg bezig. Ook de spiegel die de heide voorhield… het leek allemaal zo ‘doods’ maar toch is het gaan bloeien, vond ik heel mooi.. en kon ik ook echt terug koppelen; nu voel ik me ‘doods’ maar ook ik ga wel weer bloeien.. Ga vooral zo door in de natuur, want dit past heel goed bij je en ik kan zien dat het je blij maakt! En dat werkt positief aanstekelijk!

  Evelien K

  Deelnemer individuele sessie

  Een paar weken geleden een mooie natuurwandeling gemaakt. Ik startte de wandeling met dat ik dingen anders wil doen voor m’n dochter en hierin nog van alles wil leren. In Linda vond ik een warme persoonlijkheid die goed luistert en het moment laat zijn zonder zelf continu haar mening en oplossing te geven. Haar frisse blik deed me realiseren dat ik te weinig stil sta en waardeer waar ik allemaal al heel hard mee bezig ben en welke gigantische stappen ik al heb gemaakt. Het leven is een proces en stil staan daarbij is het meest waardevol.
  Dankjewel Linda dat ik samen met jou mocht stilstaan bij mijn proces en je mij deed inzien dat er continu verandering is en dat niet nog extra opgezocht hoeft te worden.
  Aranka Schippers

  Deelnemer individuele sessie

  Nu zit ik in een behoorlijke fase van bewustwording  en heb samen met jou al mijn doelen bereikt. Zelfs mijn ideale werkweek is werkelijkheid geworden. Zooo blij :))
  Je leerde mij kennen in een van mijn chaotische periodes in mijn leven waar ik absoluut hulp nodig had. Deze heb je me voor de volle 100% gegeven. 1 van de mooiste eigenschappen die je hebt, is dat je me feilloos wist aan te voelen op welk vlak dan ook; zeker op emotioneel, dan wel gevoelsvlak. En dat vind ik echt jou brandmerk, jouw talent. ABSOLUUT, geen twijfel over. Dat mogen meer vrouwen onder ons beseffen; dat er een vrouw in jouw omgeving is, die jouw daadwerkelijk 1 op 1 geweldig goed op weg kan helpen naar jouw zelf. Want ook jij bent uniek!
  Daarnaast heb je mij op een heel eigen en goede wijze een spiegel voor weten te houden, waardoor ik daarna grote stappen heb durven maken. Ja, durven! Ook mijn angst overwinnen is behaald in de tijd dat ik door jou geholpen ben. Zeer dankbaar.
  Ook erg leuk om te vertellen dat je mij bepaalde inzichten hebt gegeven die op een, voor mij, heel makkelijke manier geïmplementeerd konden en kunnen worden in mijn dagelijks bestaan, waardoor mijn leven een stuk simpeler is geworden.
  En bovenal, mijn man zegt nu dat ik meer zelfreflectie heb, meer zen en huiselijker ben. Zelfs op relationeel vlak is het doorgetrokken en daar ben ik ook heel dankbaar voor.
  Linda, je bent een TOPPER.
  Ik beveel iedere vrouw een keer te gaan wandelen met Linda, want je maakt echt daadwerkelijk stappen, niet alleen fysiek.
  Liefs van Natasha
  Natasha Sodirijo

  Cliënt individuele coachroute

  Over mij

  Van 2003 tot en met 2016 was ik leerkracht op een reguliere basisschool. Ik heb dus van binnenuit ervaren hoe het schoolsysteem werkt. Het was vooral op het hoofd en cognitie gericht. Het lichaam deed nauwelijks mee. Ik voelde aan alles in mijn lichaam dat dit niet klopte. Dit signaal heb ik serieus genomen door verschillende workshops, trainingen en opleidingen te volgen. Het maakt sterker, veerkrachtiger, het is rustiger in mijn hoofd en mijn lichaam is mijn eerste bron van antwoorden als het gaat om keuzes maken.  Deze ervaringen heb ik de afgelopen jaren aan tientallen mensen gedeeld. Deze positieve ervaringen maken dat het echt mijn missie is geworden lichaamsbewustzijn in het onderwijs te integreren!

   

  Linda Mechielsen