Voor onderwijs en kinderopvang

Hoe zou het zijn als er iedere dag meerdere momenten van ware verbinding met de kinderen is? Ook in een dynamische volle klas en ook bij situaties die weerstand opleveren?

Zodat iedereen in de school de dag begint én eindigt met een Glimlach?

Ik ben ervan overtuigd dat dit op veel momenten al gebeurt in het onderwijs. Tegelijkertijd staan scholen onder druk en vraagt het steeds meer bewustwording en leiderschap om dit keer op keer te realiseren.

Om daarin te ondersteunen en te groeien is er Glim! Glim is gebaseerd op het drieluik van verbinding (zie hiernaast). Het laat volwassenen groeien in leiderschap en bewustwording om steeds te kiezen voor rust en vertrouwen in de dag, om zo ruimte te maken voor ervaringen vanuit de beleving van het kind. Zo ontstaan er betekenisvolle gouden momenten. Dat is hét noodzakelijke fundament om tot ontwikkeling te komen.

Kinderen van nu zijn bewust en verlangen naar verbinding. Dit hebben ze nodig om te groeien in hun eigenheid en zich staande te kunnen houden in deze overweldigende wereld.

Ik geloof dat dat kan, zonder dat iemand het gevoel krijgt dat dit erbij komt op die toch al enorme stapel van acties.

Klinkt allemaal mooi, maar ik hoor je denken: ‘hoe dan in alle drukte?’   Ik laat je het graag ervaren, dan wil je hier alleen maar meer van!

Nieuwsgierig geworden? Laten we dan een kennismakingsafspraak maken.

Glim
Rust

Ben jij op wat voor manier dan ook werkzaam in kinderopvang of onderwijs? Bijvoorbeeld als…

 • pedagogisch medewerker
 • teammanager
 • directie kindcentrum of school (po/vo/mbo)
 • eigenaar kinderopvang
 • onderwijsprofessional
 • stagiaire kinderopvang of school
 • ib-er
 • onderwijsassistente
 • etc

Laten we dan eens vrijblijvend kennismaken.

Ik hoor graag wat jou/jullie op dit moment bezighoudt, welke verandering je graag ziet en wat je behoeftes zijn. Samen optrekken om iedereen (volwassenen en kinderen) in de school, het kindcentrum of de opvang meer rust en ruimte te geven voor hun nieuwsgierigheid is niet alleen heel hard nodig, het is ook nodig eens supermotiverend, versterkend en zorgt absoluut voor veel Glim! 

 

Glimmende kinderen en volwassen bij jou op school, in het kindcentrum of in jouw kinderopvang? Dat kan!

Kinderen onthouden niet wat je zegt, maar hoe jij ze laat voelen. 

Dit gegeven is jou vast niet onbekend, maar op hoeveel momenten zijn we eigenlijk verbaal informatie aan het zenden? De hoofden vol aan het stoppen, in plaats van harten te vervullen. Stiekem toch eigenlijk meer dan je wilt…. Dit kan echt anders!

 • Waardoor het werk als professional helemaal klopt bij wie jij bent en wat jij kinderen wilt voorleven.
 • Je voelt van binnenuit rust en vertrouwen en daardoor creëer je dit ook voor de kinderen. Ontwikkelen gaat in een heel natuurlijk tempo en is bij ieder kind verschillend, Dat is wat jij niet alleen voelt maar ook voorleeft.
 • Waar velen wachten tot anderen voor hen die rust, ruimte en het vertrouwen creëren, neem jij het voortouw hierin. Jij stáát hiervoor. Voor jezelf en voor de kinderen. Omdat dit zorgt voor vele glimmomenten in de dag. Die zorgen voor bijzondere herinneringen en leermomenten die kinderen opslaan en niet meer vergeten worden!
 • Nee zeggen tegen wat jou en/of de kinderen niet in de ontwikkeling verder helpt, dat is belangrijk om te voorkomen dat jij en/of de kinderen overwhelmed raken. Doordat je dit oefent gaat je dit op een steeds makkelijkere manier af.
 • Jij bent je bewust dat kinderen reageren op jouw energie, jouw uitstraling, met andere woorden: op hoe jij je van binnen voelt. Hier tijd en rust voor nemen om dit waar te nemen, puur en echt in te zijn is wat kinderen nodig hebben. Jij leeft voor hoe je eerlijk kunt zijn naar jezelf en je gevoelens. Zo zien kinderen dat gevoelens er mogen zijn en ook hoe ze hier mee om kunnen gaan.
 • Rust, ruimte, nieuwsgierigheid en vertrouwen zijn niet alleen mooie begrippen, maar deze worden daadwerkelijk ook gevoeld in de school of kinderopvang. 
 • Een andere blik op opgroeien, kind-ontwikkeling en gedrag zorgt ervoor dat zowel de professionals als de kinderen zich werkelijk gezien, gehoord en begrepen voelen.

Om dit te bereiken heb ik verschillende mogelijkheden voor jouw als individuele professional of als school of kinderopvang. Daarvoor maak ik graag tijd en ruimte om jou/jullie/de school/kinderopvang te leren kennen door middel van verschillende contactmomenten telefonisch en live.

Deze afstemmingsmomenten zijn belangrijk om echt zuiver te voelen wat er speelt en wat ik daarin kan betekenen.

Samenwerken? Lees verder voor de mogelijkheden.

 • Inspiratieavond voor profesionals en/of ouders How we begin is who we become.

Dagelijks heb je als professional of ouder te maken met gedrag van kinderen. Onbegrepen of lastig gedrag kan als een probleem ervaren worden. In de meeste gevallen ligt de oorsprong hiervan in de periode rondom de geboorte. Door hiernaar te kijken wordt het huidige gedrag verklaarbaar. En van daaruit volgt vanzelf de behoefte die het kind heeft met dit gedrag. Deze kennis en ervaringen komen uit de pré- en perinatale psychologie. Hier is al meer dan 35 jaar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Je gaat op diep niveau bijvoorbeeld begrijpen waarom een kind moeite heeft met het loslaten van zijn ouders, moeite heeft met dingen afmaken, veel spanning en alertheid ervaart, slecht slaapt, moeite heeft met nieuwe stappen enz. Als je met kinderen werkt is dit een cruciaal om kennis van te hebben!

Als je de werkelijke behoefte van jezelf of van een kind wilt ontdekken, kijk dan naar het meest prille begin.

  Inspiratieavond voor professionals en/of ouders Ontwikkel je natuurlijke Glim

  Je ontdekt de bedoeling van het gedrag van kinderen en wat er nodig is om in werkelijke verbinding te komen. Kinderen van nu zijn ‘wisdomkeepers’, ze helpen ons,  volwassenen,  te groeien naar een nieuwe dimensie! Een dimensie van rust, ruimte, vertrouwen en nieuwsgierigheid. Kortom: een dimensie van Verbinding. Een cruciale basis om tot ontwikkeling te komen!

  Om hier samen met kinderen naartoe te kunnen groeien is er Het Drieluik van Glim*. Een heel verhelderend, zuiver en diepgaand instrument en bevat tools en oefeningen die zorgen voor diepte in de verbinding. Het werkt op vele scholen, bij vele leerkrachten en bij vele ouders. Het instrument heeft zichzelf inmiddels allang bewezen. Ook bij mij! Ik heb al vele ervaringen opgedaan hiermee.  Het is mijn natuurlijke staat van zijn en brengt me ontzettend veel groei, zingeving, verwondering en vervulling! En dat gun ik jou met heel mijn hart ook!

  Om  ook die natuurlijke verbinding te kunnen creëeren nodig ik je uit open te staan voor bewustwording op je eigen overtuigingen, denken, voelen en doen. Kinderen ontwikkelen zich immers door wat jij laat zien in je gedrag. Het drieluik van Glim geeft jouw in een split-second verheldering in waar jij als volwassene zit: weerstand of in verbinding.
  Tijdens deze inspiratieavond zet ik jou vooral in de belevings- en ervaringsstand waardoor jij een gevoel krijgt bij wat dit drieluik voor jou kan betekenen. Let op: dit drieluik is een levenshouding, een grondhouding. Géén trics, trucs of een quick-fix! 

  *Glim voor kinderen van nu is ontwikkelt door Nicoline Jongschaap en zij inspireert niet alleen ouders en onderwijs maar inspireert met haar zuivere werkwijze inmiddels ook ondernemers om Glim in de wereld van nu te brengen. Momenteel word ik door haar gecoacht en opgeleid. Hier kun je meer informatie vinden.

  Leiderschapstraining Ontwikkel je natuurlijke Glim voor professionals.

  Meer informatie volgt z.s.m.

  Individuele coaching voor professionals.  

  Ga naar deze pagina

  Werken met Cirkel betekent:

  • Ik neem je veel mee naar buiten. Dat betekent een setting die om beweging en stappen zetten vráágt.
  • Gesprekken aan een tafeltje? Zo min mogelijk graag!
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur een zeer positieve werking heeft op het brein waardoor je je relaxt voelt en de energieslurpende aandacht op je problemen verdwijnt.
  • Klanten zeggen dat ze zich bij Cirkel écht gezien, gehoord en begrepen voelen

   

  • Gratis kennismaking. Omdat je dan pas kunt bepalen of mijn coaching iets voor je is.
  • Ik werk met metaforen uit de natuur. Die triggeren meteen een diepere laag in je jezelf.
  • Geen protocollen en papieren. Bij Cirkel ben je een mens; geen papier of getal.
  • Geen wachtlijst. Deze week bellen = deze week nog een afspraak.

  Ervaringen

  Dank je wel voor de leuke wandeling en het fijne gesprek dat we hadden.

  Het is elke keer weer fijn om de natuur in te gaan. Dichtbij mezelf te blijven en hardop te kunnen uitspreken wat ik nu meemaak. Dat maakt dat ik kan voelen hoe het van binnen resoneert. Die ruimte geef jij en dat is mooi. Het ook stil mogen zijn en even alleen de elementen binnen laten komen en die leuke vogeltjes te volgen van boom tot boom :-). Het is waardevol om ook stil te kunnen zijn bij een ander.

  M.V.

  Deelnemer individuele wandelsessie

  Vanmorgen samen met Linda mijn gewonnen inspiratiewandeling gelopen. Wat hadden we een geluk met mooie weer. Heerlijk gewandeld en fijn gepraat. Het fijne vond ik vooral dat ze (voor mijn gevoel) zonder oordeel me soms net even anders laat kijken naar zaken waar ik tegenaan loop.

  Judith

  Deelnemer individuele wandelsessie

  “Ik ben zelf meer ontspannen. Ik hoef niet overal bovenop te zitten en kan ook dingen loslaten.
  Je stelt open vragen, luistert goed. Je leert me om anders te kijken. Het moet niet persé zo, volgens regels.”

  37-jarige vrouw

  Coachtraject

  Ik vond het een bijzonder mooie ervaring. Ook het aantal deelnemers was prima, gemêleerd publiek ook, leuk!

  Iedereen even hartelijk en open en belangstellend naar elkaar. Positieve sfeer en knusse locatie.

  Dat het uiteindelijk stopte met regen en de maan zichtbaar werd, was magisch.

  Ik denk nog vaak terug aan de loop als het even tegen zit. Opbeurend werking heeft op mij.

  Ook de persoonlijke overwinning blijft me bij.

  -

  Deelnemer vuurloop