Een bezinningsperiode als life-changing moment

Ben jij ook zo iemand die afgelopen bijzondere tijd heeft gezien als een soort bezinningsperiode?

Deze periode deed mij op een bepaalde manier denken aan mijn levenspad dat ik 4 jaar geleden liep.

Ik was net van baan gewisseld, een paar maanden daarvoor was onze derde zoon geboren en ik had zorgen om mijn moeder. De perfecte ingrediënten om mezelf torenhoge verwachtingen en eisen op te leggen. Ik was zowel op het werk als thuis aan het rennen. Ik heb dat lang volgehouden, maar op een bepaald moment kreeg ik klachten:- ik kon niet meer echt nadenken, – vergat afspraken- ik stond voortdurend AAN, – sliep belabberdIk ging maar door om mijn onzekerheid en spanning niet te hoeven voelen. Ik ben een sterke vrouw, ik kan al die ballen best hooghouden. Dacht ik. Tot er iets knakte, mijn lijf niet meer wilde en mijn emoties maar bleven komen..Ik kwam volledig thuis te zitten. Na een paar weken kwam er een soort bezinningsmoment.

Is dit het leven wat ik wil?

WTF ben ik hier eigenlijk aan het doen?

Wat wil ik mijn kinderen voorleven?

Hier moet iets veranderen, maar wat en hoe en waar begin ik?

Ik ben gaan wandelen met een coach. De rust in de natuur, mijn eigen tempo bepalen, even helemaal loskomen van mijn verhaal en situatie deden wonderen. Mijn hele systeem kwam tot rust. Langzaam kwam er een soort helicopterview op mijn situatie en kon ik diep in mezelf voelen wat ik wilde. In wat voor patroon ik was beland en wat mij tegenhield goed voor mezelf te zorgen. Het is enorm helend en life-changing geweest. Ik ging stappen zetten die mijn leven veel meer ontspanning, plezier en energie gaven. Die stemmetjes in mijn hoofd – die mij vertellen eerst andere dingen te moeten voor ik iets leuks voor mezelf mag doen – die heb ik nog steeds, maar ik herken ze en dan kan ik de keuze maken om daar in mee te gaan of juist niet!

Ondertussen heb ik nog veel meer gedaan. Met hulp van anderen gedrags- en denkpatronen doorbroken. Nieuwe stappen gezet – met angst – die mij tijdens en daarna enorm veel vrijheid in mijn denken, voelen en handelen gegeven hebben. Het leven is er zoveel dieper en rijker van geworden. Ik weet en heb zelf aan den lijve ervaren dat je zoveel meer kan dan je denkt! Het is je denken die je klein houdt. Luister je naar je lijf, dan komt jouw grootsheid stap voor stap tevoorschijn.

Dus stop met het lezen van allerlei zelfhulpboeken, bekijken van filmpjes en lezen van blogs zoals deze 😉 Kom van de bank af en begin je leven weer te leven. Want jouw leven op aarde houdt een keer op. Dan is het wel fijn als je terug kan kijken met tevredenheid en trots. Dat je je moeilijke en heftige momenten als wake-up-calls hebt gezien. En momenten hebt aangegrepen om stapje voor stapje weer meer diepte, dankbaarheid en leven te voelen in jezelf.

Herken jij iets van jezelf in dit verhaal? Heb je opgemerkt dat je bij vlagen ook wel erg gejaagd door het leven gaat? Heb je opgemerkt dat in een patroon ben beland van het zorgen voor anderen maar zelden toekomt aan jezelf? Je WEET dat dit belangrijk is, maar…. en dan komen er vaak allerlei excuses (stemmetjes in je hoofd) waardoor je hetzelfde blijft doen. En je langzaam maar zeker uitgeput raakt. Zie dit niet als falen! Zie het als een wake-up-call. Patronen zijn héél hardnekkig. Je komt er zonder hulp niet zomaar vanaf. Vaak zie je zelf niet in welke patronen jou tegenhouden het leven voluit te leven. Dat is logisch. Iemand van buitenaf ziet het geheel. Jij ziet alleen wat je zelf ervaart, doet en denkt.

Ik maak je graag verder wakker, zodat jij wakker en helder je leven kunt leven. Mét energie, ontspanning en vertrouwen. Dat is jouw geboorterecht!

Wil jij graag stappen zetten hierin? Dan nodig ik je uit voor een vrijblijvende en kosteloze kennismakingssessie, telefonisch of online. Aan de hand daarvan ben jij vrij om te bepalen of mijn begeleiding in de natuur passend is bij jou.

Ik ga graag samen met jou op pad.

Cirkel Centrum voor Coaching

Linda Kleefman

Mindshifter & Firequeen


Introductiesessie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ontvang tips en trics

Laat hieronder je gegevens achter

Gloednieuwe introductiesessies!

Check hier de info!

Introductiesessie

Over Linda

Na twee keer in een burn-out te hebben gezeten, gooide ik in 2016 het roer om. Het was tijd om weer terug te keren naar de essentie. Mijn essentie. Na acht dagen letterlijk de blaren op mijn voeten te hebben gelopen, wist ik wat ik wilde. Ik nam ontslag in het onderwijs, ik ben voor mezelf gaan zorgen en me vervolgens opgeleid tot persoonlijke coach. Met als doel anderen te begeleiden om te bewegen naar verandering.

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij