Het egoïsme van met de ander bezig zijn.

We zijn zo verslaafd aan het met de ander bezig zijn dat je een blinde vlek hebt voor je eigen gedrag, gedachten en gevoel. Gevolg: je komt niet vooruit.

 

De vrouwen die ik spreek vertellen keer op keer dat ze niet luisteren naar hun eigen intuïtie. Ze zouden dolgraag willen.

Maar er staat iets in de weg.

Een innerlijke houding. Het is de houding door de ander aardig gevonden te willen worden en de verbinding te willen behouden. Oftewel: angst om buiten de groep te vallen. Dat werkt please-gedrag in de hand. En soms heeft het zodanige gevolgen dat ze geen contact meer hebben met zichzelf, hun lichaam en alle signalen die ze krijgen.

En dan worden ze intens moe, ziek of krijgen ze andere klachten omdat ze zo voor de ander openstaan en wegblijven van zichzelf. En zo verliezen ze steeds meer energie. Ze functioneren steeds minder goed, waardoor ze steeds harder gaan werken maar het resultaat steeds minder wordt. Ze zijn alleen nog maar in hun hoofd bezig met hoe ze toch aardig gevonden kunnen worden. Wringen zich daardoor in allerlei bochten. En zien niet in dat juist dit maakt dat ze juist steeds minder van betekenis kunnen zijn voor anderen. Eigenlijk heel egoïstisch, want als ze zich écht om de ander zouden bekommeren zouden ze wél goed voor zichzelf zorgen!

Hier spreekt een ervaringsdeskundige.

Toch is er een oplossing. Die ik zelf dagelijks toepas. Het is echter geen quick fix. Want niets in de natuur functioneert of herstelt op een quick fix manier.

Het vraagt dagelijkse training in bewustwording. Door dagelijks meerdere adempauzes te nemen waarin je niets doet dan alleen je adem opmerken. Dit doet al zóveel. Dan begin je je lichaamssignalen, gedachten en gevoelens op te merken en kun je waarnemen wat er in jouw binnenwereld speelt.

Je kunt pas jouw dromen, zielsverlangens en doelen bereiken als jij ziet wat je op dit moment tegenhoudt. Wat je niet ziet kun je namelijk ook niet veranderen.

Het zijn meestal de onbewuste gedachtepatronen dat we vooral aardig gevonden willen worden en niet buiten de groep willen vallen.

Deze bewustwording door de vertraging in te stappen is op zich heel belangrijk. Maar doet op zichzelf nog niets. De verandering begint pas daarna: als jij handelt vanuit een andere houding.

Dit is het begin van een krachtige weg naar je natuurlijke zelf.

 

Linda Kleefman – natuurcoach voor vrouwen

Cirkel Centrum voor Coaching

 

Meer oefeningen en inzichten vind je in mijn gratis te downloaden e-boek op cirkelcentrumvoorcoaching.nl

Evolve

1 Reactie

 1. Janneke

  Ja vooral het egoisme wat mij betreft, me druk maken om onachtzaamheid, vernieling van bijv buren. Wanneer ik er met ze over wil praten, is er weerstand. Het bezig zijn met de ander in wat zij niet goed doen, in mijn ogen zegt iets over mijn ego, mijn normen.
  Ik doe echt mijn best om het los te laten, Liefde te sturen ipv met verontwaardiging over ze te denken. Het is verdrietig, bij mij komt er woede bij.

  Het kost mij dus veel te veel. 😊
  Leerpunt om mijn reactie te onderzoeken en vrij te komen van bemoeienis met wat ik zie. Er zijn heus meer mensen die het zien. Zij kunnen, mogen ook contact maken met……. Buren.
  Ik ben niet verantwoordelijk.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ontvang tips en trics

Laat hieronder je gegevens achter

Gloednieuwe jaarprogramma Elvolve!

Check hier de info!

Evolve

Over Linda

Na twee keer in een burn-out te hebben gezeten, gooide ik in 2016 het roer om. Het was tijd om weer terug te keren naar de essentie. Mijn essentie. Na acht dagen letterlijk de blaren op mijn voeten te hebben gelopen, wist ik wat ik wilde. Ik nam ontslag in het onderwijs, ik ben voor mezelf gaan zorgen en me vervolgens opgeleid tot persoonlijke coach. Met als doel anderen te begeleiden om te bewegen naar verandering.

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij