Vastzitten in het web van je gedachten

Laatst zag ik een geniaal filmpje over hoe wij mensen vast kunnen zitten in het web van onze gedachten, bekijk hem hier.

Wist je dat we dagelijks ruim 50.000 gedachten hebben? En dat ruim 95% van deze gedachten exact hetzelfde zijn als die van de dag ervoor? Vanuit onze gedachten creëren we onze werkelijkheid. Dus als je steeds hetzelfde denkt, dan begrijp je dat je vaak ook op dezelfde manier reageert. Welkom in de vicieuze cirkel!

Hoe hard geloof jij jouw eigen gedachten? Hoe serieus neem jij ze? Om verandering op een bepaald gebied in je leven te creëren, heb je allereerst bewustwording nodig. Bewust worden van dát je denkt. Uitzoomen. En je er niet door laten vangen. Een gedachte is maar een gedachte. Jij bént niet je gedachte. Je hébt een gedachte. Niets meer en niets minder.

Gedachten willen jou in je comfortzone houden want dat voelt veilig. Ze willen je behoeden voor gevaar. Vaak is dat gelinkt aan een vervelende situatie van vroeger. Alles wat je meemaakt linkt zich aan een situatie dat eerder in je leven heeft plaatsgevonden. Zo zit ons brein nou eenmaal in elkaar. Het is een patroon. Wil je uit dit patroon, web of vicieuze cirkel stappen, dan vindt jouw brein daar meteen wat van. Alles wat daarbuiten plaatsvindt, waar je niet de controle over hebt, daar gaat je brein van ‘aan.’ Alarmbellen gaan rinkelen. Je krijgt letterlijk het zweet in je handen of je voelt je hartslag versnellen. Het zijn echter de situaties net buiten je comfortzone die maken dat je de energie voelt stromen. Dat je trots bent, dat je positieve gevoelens ervaart.

Hoe zou het zijn als je de controle loslaat? Als je echt gaat doen waar je naar verlangt? Dat ligt vaak ver buiten je comfortzone. Dat voelt vaak eng en spannend, want je weet niet of het gaat lukken. Of het goed gaat komen. Of het haalbaar is. Het niet-weten voelt niet altijd prettig, want we zijn gewend om houvast te hebben. We zoeken zekerheden in opleidingen, financiën, werk, en huis. Maar maken die zekerheden jou echt gelukkig??

Hoe zou het zijn als dit eens loslaat?

Als je je gedachten traint met het richten op je verlangen in plaats van op de zekerheden?

Hoe zou het zijn als je je niet laat vangen door je gedachten?

Hoe zou het zijn als je vanuit de mindset nieuwsgierigheid kleine stapjes gaat zetten richting je verlangen? Dus de mindset van angst en controle ombuigen naar een mindset van nieuwsgierigheid. Dit is eigenlijk spelen wat je dan doet.

Het helpt om er kleine stapjes van te maken. Je hoeft niet in één keer bij je verlangen te zijn. Dat zou ook jammer zijn, want het is de reis zelf naar je verlangen toe die mateloos interessant is en energie geeft.

Probeer je verlangen in kleine stapjes op te delen en begin vandaag nog de eerste kleine stap te zetten! Dan zie je ineens dat het toch haalbaar is. Vier elke stap die je zet!! Dat geeft zelfvertrouwen en dat heb je nodig op deze reis.

Heb jij het gevoel dat je iets wilt veranderen in je leven, maar je hebt het idee dat tegen een enorme berg zit op te kijken? Je ziet vooral de beren op de weg. Of je overziet het niet. Of denkt gewoonweg dat het niet mogelijk is, want…. (en dan volgen er vaak een rij excuses). Of je wil wel, maar weet niet hoe.

Weet dat er ALTIJD mogelijkheden zijn! Ik laat jou deze mogelijkheden zien en ervaren. Je bent van meer dan welkom om hier kosteloos en vrijblijvend eens verder over te sparren.

Liefs,

Linda Kleefman

Cirkel Kindercoaching

coaching voor twintigers en dertigers met chronische spanning en stress.

Introductiesessie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ontvang tips en trics

Laat hieronder je gegevens achter

Gloednieuwe introductiesessies!

Check hier de info!

Introductiesessie

Over Linda

Na twee keer in een burn-out te hebben gezeten, gooide ik in 2016 het roer om. Het was tijd om weer terug te keren naar de essentie. Mijn essentie. Na acht dagen letterlijk de blaren op mijn voeten te hebben gelopen, wist ik wat ik wilde. Ik nam ontslag in het onderwijs, ik ben voor mezelf gaan zorgen en me vervolgens opgeleid tot persoonlijke coach. Met als doel anderen te begeleiden om te bewegen naar verandering.

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij