Ga deze ‘lockdown’ down naar jezelf.

En toen zaten we weer in een lockdown. Het gaat allemaal precies volgens plan. En dat  geen complot want datgene wat de politici ons opdragen en wat er nog in het verschiet ligt, staat open en bloot op het internet te lezen. Niet dat alles wat op het www staat waar is. Integendeel. Maar tot nu toe klopt het allemaal. Zodoende zijn alle maatregelen en waar we naar toe gaan, voor mij geen verrassing. Het vraagt echter wel verder kijken, onderzoeken en vragen stellen over wat er op het eerste gezicht aan je wordt voorgeschoteld.

Dit heeft heeft – in mijn visie – tegelijkertijd alles te maken met onderscheiden wat feiten zijn en wat fictie. En tegelijkertijd vertrouwen op de boodschappen van je lichaam.
En dat is exact wat weinig mensen leren in hun jeugd. We moeten maar aannemen dat wat anderen zeggen waar is en dat opvolgen. Zonder dus vragen hierbij te stellen of ons lichaam (buikgevoel/intuïtie) in te schakelen.
Hierdoor nemen we alle informatie vaak voor waarheid aan, worden dit conditionerigen (I’ve been there) waardoor we ongemerkt naar angst, spanning en onzekerheid shiften. Met alle lichamelijke klachten die daarbij optreden.

Wil je dit veranderen kun je starten bij het onderzoeken van je gedachten. Want de wereld om ons heen is immers een reflectie van onze mind.
Voor een niet-getrainde geest is het erg moeilijk om onderscheid te maken tussen feit en fictie. Als jij namelijk denkt dat je gedachten waar zijn, zetten ze zich vast in je geest en kom je in een dwangmatige denk-toestand terecht.

Ik las in het boek ‘De verborgen wijsheid van spanning, stress, zorgen en onzekerheid’ geschreven door Sheryl Paul deze toepasselijke tekst:

Sta jezelf toe om het mysterie van het leven te omhelzen in plaats van krampachtig vast te houden aan wat je denkt te kunnen beheersen. De waarheid is dat er nauwelijks iets te beheersen is. We maken plannen omdat we willen weten wat er het komende uur ongeveer gebeurt, maar de onvoorspelbare en mysterieuze krachten van het leven gooien maar al te makkelijk roet in het eten. De enige vrijheid die je hebt, is om het ‘niet weten’ te omarmen. Naarmate je daar meer bedreven in raakt en de cadeaus die verborgen zitten in je dwangmatige gedachten uitpakt, raken de gedachten zelf steeds verder op de achtergrond, om uiteindelijk geheel te verdwijnen.

Bovenstaand is exact waarom coaching zo krachtig en helpend is. Het is namelijk een fragiele dunne lijn als je niet bewust bent van je gedachten en vervolgens door die bril naar de wereld kijkt. Je hebt het in 95 % van de tijd niet door wanneer je wordt meegesleept door het drama van je gedachten. Dit bepaalt vervolgens je gemoedstoestand, je handelen en je kijk op de wereld. En het vraagt nogal wat van je bewustzijn want we worden allemaal in deze tijd op de een of andere manier geïndoctrineerd met angst. De vraag is herken je dit bij jezelf op tijd?

Wil je iets veranderen aan de wereld maar ook aan je gemoedstoestand, dan begint dat bij de kern: jouw gedachten onderzoeken. Niet oppervlakkig met waar of niet waar. En ook niet letterlijk. Maar dieper. Metaforisch.  Verwijder één voor één alle laagjes tot je bij de kern uitkomt. Ik stel mezelf vaak de vraag: voor welk gevoel, welke angst, wil deze gedachte mij beschermen?

Raak je hier verder in getraind ga je vanzelf de wereld en alle informatie ook diepgaander onderzoeken.

Dat heeft 2 voordelen:

  • je creëert ruimte tussen prikkel en jouw reactie, waardoor je bewuste reacties geeft die echt bij jou passen.
  • en jouw aangeboren vertrouwen in eigen kunnen neemt weer toe doordat je niet je aangeleerde gedachten en datgene wat anderen zeggen klakkeloos voor waar aanneemt, maar nieuwsgierig onderzoekt of het écht waar is en wat het voor jou kan betekenen.


Onze dwangmatige gedachten (ongewenste, steeds herhalende gedachten waaronder je lijdt en die je ervan weerhouden echt bewust te leven) zie je nu heel extreem en duidelijk terug in de maatschappij.
We worden in angst gehouden door de steeds herhalende boodschappen van het ‘vreselijke’ virus en allerlei ‘vreselijke’ varianten hierop en deze moeten onder controle gehouden worden want dat is dé oplossing. Een illusie.
En dit is precies ook wat onze gedachten doen: mentaal eindeloos en herhalend dezelfde angstige gedachten creëren en zo de illusie van controle te hebben want we denken dat daar de oplossing te vinden is.
Oplossingen zijn niet te vinden in controle.
Oplossingen zijn ook niet te vinden in onze gedachten.

Waar dan wel?
In de ruimte van het accepteren van het niet-weten.
Die ruimte bevind zich in je lichaam.
Zakken dus. Van hoofd naar hart.

En dat is exact wat we nu collectief mogen doen!
De controle loslaten, onthechten van alles waar we ooit in geloofden. Dat wil zeggen: alles wat we ooit klakkeloos voor waar hebben aangenomen met nieuwsgierigheid onderzoeken of dat ook wel écht waar is.
Of iets écht waar is voel je met je lichaam aan. Met jouw intuïtie.
Verbind je dus met je lichaam, met jouw natuur en zet je hart wagenwijd open.
En dan mag je vertrouwen dat het antwoord van jouw struggels via de fase van niet-weten vanzelf naar je toekomt. Niet in de oppervlakte van een gedachte. Ook niet in een zelfhulpboek, google, nieuwsbrief of via een persoon. Maar dieper, in de diep verborgen ruimte van jouw onderbewustzijn.

Elke keer dat je je bewust bent van dwangmatige gedachten geef je jezelf een innerlijk schouderklopje, onderzoek je deze en shift je van angst naar liefde. Van hoofd naar hart.

Creatie vanuit het hart is in deze tijd enorm aan het groeien. Ik spreek wekelijks mensen die hier op hun eigen manier mee bezig zijn. En dit werkt aanstekelijk. Het geeft oneindig veel kracht, licht, liefde en energie. Dit is wat we willen, toch?!
Er zit zo ongelooflijk oneindig veel kracht in ons (mentaal, lichamelijk, spiritueel, etc).
Jij hebt jouw eigen antwoord al in je, jij bent jouw eigen medicijn!
Het geloof daarin boost al enorm je gezondheid (of welk proces dan ook) en haalt de dwangmatige gedachten bij je weg.

Ik roep je dan ook met klem op:
Ga deze ‘lockdown’ down naar jezelf. Pak deze kans om jouw binnenwereld met nieuwsgierigheid te onderzoeken. Pak de ruimte om jouw natuur (ziel, kern, etc) te ontdekken.
Laat het de vrije loop.
Maak aantekeningen.
Of een moodboard.
Ga wandelen, sporten, dansen, spelletjes spelen, naar zee, fikkie stoken, maak of beluister muziek of leef je uit in de keuken. B
ewonder de magie van een zonsopkomst of zonsondergang.  Of doe juist veel creatieve dingen.
Dit is allemaal nog steeds open en vrij toegankelijk; en dit zijn precies ook die dingen die je hart wagenwijd open zetten en het pad is naar jouw ziel.
Laat je hoofd niet het stuur overnemen, maar blijf alert dat je zelf achter het stuur zit.  Jij bepaalt en niemand anders, ook niet je gedachten of emoties!

Kun je je ziel horen, wat vertelt het je?

Evolve

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ontvang tips en trics

Laat hieronder je gegevens achter

Gloednieuwe jaarprogramma Elvolve!

Check hier de info!

Evolve

Over Linda

Na twee keer in een burn-out te hebben gezeten, gooide ik in 2016 het roer om. Het was tijd om weer terug te keren naar de essentie. Mijn essentie. Na acht dagen letterlijk de blaren op mijn voeten te hebben gelopen, wist ik wat ik wilde. Ik nam ontslag in het onderwijs, ik ben voor mezelf gaan zorgen en me vervolgens opgeleid tot persoonlijke coach. Met als doel anderen te begeleiden om te bewegen naar verandering.

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij