Geluk is niet het doel

Ervaar jij ook regelmatig een rollercoaster aan emoties die je uit balans brengen?
Het is een signaal dat er iets niet klopt in je leven.
Heel vaak heeft dat te maken met moeite hebben om keuzes voor jezelf te maken. Jouw hoofd en jouw omgeving vindt daar wat van. En het gevolg is dat je doorgaat met wat je altijd al deed.
Dat wat jou overkomt heb je niet altijd invloed op. Wél hoe je daarmee omgaat.

Om daar een structureel antwoord op te hebben – een stevige verandering waarbij jij jezelf weer op één leert te zetten – is begeleiding van iemand die buiten jouw situatie staat heel helpend.

Het is effectiever dan het lezen van vele zelfhulpboeken. Waarbij je het idee kan krijgen dat je vóóral gelukkig moet zijn. Met als gevolg het gevoel krijgen iets verkeerd te doen, want je bent niet gelukkig.
Ik krijg daar jeuk van.
Het gaat niet perse om gelukkig zijn.
Mijn begeleiding is niet gericht op gelukkig zijn.
Huh?
Ja inderdaad.
Zolang we geen gevoelens van geluk ervaren denken we iets verkeerd te doen. Zeker in deze tijd waarin we vooral aan de buitenwereld willen laten zien hoe gelukkig we zijn. Terwijl het aantal mensen met depressie, overspannenheid en burn-out alleen maar toeneemt.

Wat is hier aan de hand? We zijn vooral op de buitenwereld gericht. We zien continu allerlei ideale geluksplaatjes op social media. Erkenning en waardering hangen af van het aantal likes maar ook van de mate van succes in jouw leven. Dus werk of studeer je knetterhard om die waardering en erkenning te krijgen. Tel daarbij op de prestatiedruk en het willen voldoen aan de verwachtingen van je ouders of vrienden… Dan sta je dus voortdurend aan en ben je geluk aan het najagen. Het is een doel op zich geworden.
Ondertussen staat jouw binnenwereld ‘on hold’. De emoties die je in je dagelijks leven ervaart krijgen geen plek. Zeker als je het een en ander meemaakt wat flinke impact heeft. Dat is heftig. Wat doen wij mensen dan, we gaan meestal in de doe-modus. Om het verdriet, de angst of boosheid maar niet te hoeven voelen. Dit gaat vreten.

Gevoelens komen en gaan. Het leven bestaat uit positieve en negatieve gevoelens. Die zijn er nou eenmaal altijd. Ook de negatieve gevoelens zul je regelmatig tegenkomen. Daar is niets mis mee.
Het leven krijgt juist glans door die tegenstellingen.
Zonder downs geen ups.
Zonder nacht geen dag.
Zonder winter geen zomer.

Mijn begeleiding gaat om het pakken van de verantwoordelijkheid in je leven. Juist bij de negatieve emoties. Juist als je continu aan staat en diep van binnen voelt dat er iets niet klopt.
VER – ANTWOORD – ELIJKHEID
Jij hebt zelf het ANTWOORD op situaties die jou overkomen. Het antwoord zit in jouw binnenwereld. Niet in je hoofd, maar het gedeelte daaronder. Maak daar contact mee, daar vindt je de antwoorden.
En weet dat je dan altijd een keuze hebt. Altijd.

Mensen zijn zelfredzaam, maar vallen ook gauw weer terug in oude patronen. Een helpende hand, iemand die tijdelijk met je mee wandelt brengt een structurele verandering in jouw leven.

Ik wandel graag met je mee.

Cirkel Centrum voor Coaching

Linda Kleefman

Coaching voor twintigers en dertigers die worstelen met perfectionisme, faalangst en onzekerheid en daar verandering in willen.

Evolve

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ontvang tips en trics

Laat hieronder je gegevens achter

Gloednieuwe jaarprogramma Elvolve!

Check hier de info!

Evolve

Over Linda

Na twee keer in een burn-out te hebben gezeten, gooide ik in 2016 het roer om. Het was tijd om weer terug te keren naar de essentie. Mijn essentie. Na acht dagen letterlijk de blaren op mijn voeten te hebben gelopen, wist ik wat ik wilde. Ik nam ontslag in het onderwijs, ik ben voor mezelf gaan zorgen en me vervolgens opgeleid tot persoonlijke coach. Met als doel anderen te begeleiden om te bewegen naar verandering.

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij