Mijn geboorteverhaal

Investeringen in mezelf doen, ik heb dat vooral tijdens het ondernemen een lastig punt gevonden. Onder dit terughoudende gedrag lag een angst. Angst voor tekort, angst voor falen, straks loopt het verkeerd af met Cirkel, bang voor een verkeerde keuze…
Allemaal weerstand (zie ook het Drieluik van Glim hierboven).

Tot ik de oorsprong hiervan ontdekte tijdens de training cq opleiding jaren geleden bij Je geboorte in kaart. Daar leerde, ontdekte en ervaarde ik hoe allesbepalend de periode vanaf de conceptie t/m de eerste 2 a 3 levensjaren is. Alles wat er in die periode overweldigend was ligt opgeslagen in onze lichaamscellen, in ons onderbewustzijn. Voor 95 % handelen we vanuit dat onbewuste deel. Daar ligt de oorsprong van het gedrag (zie middelste afbeelding van het drieluik). Het heeft dus geen enkele zin om kinderen te corrigeren op hun gedrag. 

Terug naar mijn verhaal. Het eerste half jaar van mijn leven had ik reflux. De borstvoeding van mijn moeder kon ik niet binnenhouden en verteren. Ik spuugde alles uit.
Daardoor viel ik enorm af. Ik zag eruit als een ondervoed babietje.
Daar deed ik deze overtuiging en imprint op: voeding is honger hebben, tekort ervaren.
Om mezelf hier tegen te beschermen kon ik maar beter niets ontvangen. Zo vermijd ik een staat van tekort. Ook hulp wat ik met geld betaal is voeding! Zie je het verband? Door niet in mezelf te investeren, krijg ik dus geen hulp, geen voeding. Geen voeding = geen groei. Ik vond het veelste spannend om geld uit te geven aan mezelf. Wat zich in mijn realiteit spiegelde: klanten durfden ook niet via mij in zichzelf te investeren. Een vicieuze cirkel wat mijn groei heel erg tegenhield.

Dit beschermingsmechanisme heeft me bijna 40 jaar na de refluxperiode nog in de weggezeten. Dat mijn mindset van angst voor geldtekort überhaupt iets met die periode te maken kon hebben, had ik zelf nooit kunnen verzinnen. Tot ik dus in aanraking kwam met die opleiding. Waar ik dus diep voelde dat het gedrag waar je heden ten dage mee te maken hebt, voortkomt uit die allereerste periode van je leven. Daar doe je je eerste ervaringen op in je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. Echt een blauwdruk dus.

Inmiddels heb ik steeds meer kunnen investeren in mezelf: in coaching, trainingen en opleidingen. Zo word ik steeds gevoed met hulp, bemoediging om het beste uit mezelf te halen. Om zuiver  stappen te zetten naar de richting die mijn ziel mij aangeeft. Zonder hulp is dat onbegonnen werk. Zowel Cirkel groeit evenals ikzelf. Ik ben immers mijn bedrijf 😉 Ik heb de afgelopen jaren afscheid kunnen nemen van deze angst voor tekort (honger) en de bijbehorende overtuiging. 

Ik voel alleen nog maar vertrouwen! Wat dus voortkomt uit diepere verbinding met mezelf (zie ook weer het drieluik hierboven).

Groei, ontwikkeling, verbetering en verandering begint dus bij vertrouwen: vanuit vertrouwen de moed hebben te investeren in jezelf!

In de start van je leven, wat dus begint bij de conceptie, ligt je pure ware natuur besloten. Het zijn je wortels. Zo ga je jezelf (of je kind of kinderen in groep) op diep niveau begrijpen. Wat de verbinding enorm goed doet. Je reageert niet meer op gedrag. Maar je kunt niet anders dan zuiver waarnemen en dieper kijken. Naar die 95% in het onderbewustzijn. Je gaat op onderzoek uit naar wat de oorsprong en de werkelijke behoefte van het gedrag is. Bij jezelf of bij een kind. En wat jij verheldert in jezelf geef je direct door aan je kind/kinderen… Een kind voelt dat direct. Het komt voort uit jouw liefde, jouw hart, jouw zuiverheid. Dit heet ook wel zielsverbinding. Het versterkt de relatie!​

Lees hier meer over de Deep Dive in jouw geboorte.

Evolve

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ontvang tips en trics

Laat hieronder je gegevens achter

Gloednieuwe jaarprogramma Elvolve!

Check hier de info!

Evolve

Over Linda

Na twee keer in een burn-out te hebben gezeten, gooide ik in 2016 het roer om. Het was tijd om weer terug te keren naar de essentie. Mijn essentie. Na acht dagen letterlijk de blaren op mijn voeten te hebben gelopen, wist ik wat ik wilde. Ik nam ontslag in het onderwijs, ik ben voor mezelf gaan zorgen en me vervolgens opgeleid tot persoonlijke coach. Met als doel anderen te begeleiden om te bewegen naar verandering.

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij