In contact blijven staan met jouw lichaam, behoeftes en kracht

Heb je de explosie van groen, bloesems en bloemen al gezien? Het is wonderlijk mooi om dit waar te nemen! Deze groei ontstaat op een heel natuurlijke wijze. Zonder allerlei chemische en onnatuurlijke ingrepen, verschijnt een prachtige bloeiende bloem! Het enige wat nodig is, is een gezonde voedingsbodem en voldoende water, ruimte en licht.
​Planten en bloemen zijn net mensen 😉

Wij mensen bezitten exact zo’n zelfde groeikracht. Mits we zorgen voor een gezonde voedingsbodem met water, ruimte en licht. In de huidige rare wereld is het in mijn visie de hoogste tijd om deze nu te creëren. Maak je innerlijke kracht wakker en zet deze in! Ook onze kinderen hebben ons nu namelijk extra hard nodig! 
​​
Want nieuwe maatregelen en wetten (= ongezonde voedingsbodem) maken dat de vrijheid steeds verder ingeperkt wordt. Ook voor kinderen. Maatregelen die indruisen tegen de natuur van mensen. Zelf zie ik dat dit allemaal voortkomt uit de oneindige drang naar geld en macht. Want aan alle maatregelen die allemaal gericht zijn op symptoombestrijding en de buitenkant, wordt onvoorstelbaar veel geld verdiend. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een oud, niet werkend en ongezond systeem.

Kun jij in deze chaotische, onrustige en onzekere tijd in contact blijven staan met jouw lichaam, jouw behoeftes en jouw kracht?
Even heel eerlijk: de vele gesprekken met vrouwen die ik de laatste tijd had deed me echt schrikken over hoe velen uit verbinding zijn met hun lichaam en vele keuzes vooral door anderen laten bepalen. Ook al voelen ze dat ze het anders willen, de kracht en moed zetten ze echter niet in. Terwijl iedere vrouw een gezonde dosis moed en kracht heeft!! Het is er al!

Ik herken dit trouwens als geen ander. Tot een paar jaar geleden deed ik precies hetzelfde. Ook ik wilde door iedereen aardig gevonden worden en anderen niet teleurstellen. Volgde ik trouw wat een ander van mij verwachtte. Maar wel met het gevolg van tot twee keer toe overspannenheid heeft geleid. De verwachtingen van anderen pasten niet bij mijn behoeftes en talenten.  Ik was totaal uit balans, emotioneel en oververmoeid en mijn zelfbeeld had een enorme deuk gekregen.

De vele persoonlijke ontwikkelingsprocessen van de afgelopen jaren maken nu ik andere keuzes maak dan datgene wat mij van bovenaf of linksom of rechtsom ‘opgedrongen’ wordt. Nu kan ik in mijn lichaam voelen wat ik nodig heb of wat ik wil creëren. En dat is meestal totaal iets anders dan wat mij opgedrongen wordt, bijvoorbeeld alles wat betreft de huidige maatregelen. Ik sta daar echt voor en kies de weg van mijn natuur (intuïtie) en mijn gezondheid. Met gezondheid bedoel ik gezondheid van binnenuit d.m.v. voldoende slaap en rust, aanraking, natuurlijke voeding, veel bewegen, in de natuur leven, etc. Kortgezegd het tegengestelde van wat nu zou mogen.

Dit is waar al mijn keuzes en besluiten op gebaseerd zijn. Ook al is dat een andere weg dan vele anderen volgen. 

Hierin is het nu van cruciaal belang op te staan voor onze natuur en onze gezondheid. En ook voor die van onze kinderen.

We zijn dit niet gewend. Vele vrouwen zijn opgegroeid in een tijd waarin je nek uitsteken, opkomen voor jezelf niet echt gewoon was, laat staan hoofd boven het maaiveld uitsteken. En ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.’ en misschien ken je deze ook: ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ (oftewel presteren – ratio –  is een groot goed). 
Allemaal kreten uit die tijdsgeest en vanuit die maatschappij die hebben gemaakt dat we vooral binnen de gebaande paden zijn gebleven en onszelf hebben klein gehouden.

Niet je hoofd (die de grote groep wil volgen en angst heeft voor het kwijtraken van de verbinding met anderen) spreekt de waarheid, maar je lichaam en intuïtie. Ik noem dat ook wel je natuur. Oh ik haal toch zoveel inspiratie en lessen uit de volkeren die wél dichtbij de natuur staan, bijvoorbeeld de Native Americans. Kijk wat dat betreft eens de film Down to earth. Dikke aanrader! Deze mensen hebben geen informatiebronnen op internet en wetenschappelijke onderzoeken nodig om gezonde keuzes te maken. Ze maken de keuzes op basis van hun natuur: hun intuïtie en lichaam.

Wil jij ook vóór je gezondheid, kracht staan en daar zelf je eigen keuzes in maken, passend bij wie jij van nature bent? Dan betekent dit onder andere:  het contact met je lichaam herstellen, intuïtie aanspreken, de onzekerheid durven aangaan en met angst en spanning dealen. 

Spanning, angst en onzekerheden… het zijn gevoelens. Die komen en gaan. Het gaat allemaal voorbij. 
Door de spanning heen navigeren geeft uiteindelijk zoveel zelfvertrouwen, kracht en energie! Het geeft ook ruimte en vrijheid. Waar je je eerst nog tegenhield door angsten en door eventuele meningen van anderen gaat er nu een wereld voor je open. Je spreekt je kracht en grootsheid aan! Je staat voor jezelf en je gezondheid. Niets is belangrijker dan dat. Want jij bent het belangrijkste in jouw leven. En jij hebt jouw lichaam nodig om van betekenis te kunnen zijn voor anderen. 

Jouw lichaam heeft aandacht en een gezonde voedingsbodem nodig. Niemand anders dan alleen jij kan daarvoor zorgen. Neem dat heel serieus, blijf daar elke dag stappen in zetten dan kom jij deze onzekere en onrustige tijd ongelooflijk krachtig door!

 

Wil jij hier ook aan werken en kun je hier wel hulp bij gebruiken? Hulp vragen staat voor kracht en lef! En geeft aan dat je jezelf en je gezondheid serieus neemt.  

Neem dan contact op via het contactformulier en we maken een gratis en vrijblijvende afspraak.

 

Linda Kleefman – natuurcoach voor vrouwen

Cirkel Centrum voor Coaching

 

Meer oefeningen en inzichten vind je in mijn gratis te downloaden e-boek.

Of kom de kracht van de/jouw natuur eens ervaren door middel van een natuurretraite

Evolve

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Ontvang tips en trics

Laat hieronder je gegevens achter

Gloednieuwe jaarprogramma Elvolve!

Check hier de info!

Evolve

Over Linda

Na twee keer in een burn-out te hebben gezeten, gooide ik in 2016 het roer om. Het was tijd om weer terug te keren naar de essentie. Mijn essentie. Na acht dagen letterlijk de blaren op mijn voeten te hebben gelopen, wist ik wat ik wilde. Ik nam ontslag in het onderwijs, ik ben voor mezelf gaan zorgen en me vervolgens opgeleid tot persoonlijke coach. Met als doel anderen te begeleiden om te bewegen naar verandering.

Gecertificeerd

Cirkel Centrum voor Coaching is geregistreerd bij